Általános információk

Szülőként tudjuk, hogy gyermekeinknek mennyire szükségük van a testmozgásra. Ez a mai világban különösen fontos. A  testi és szellemi fejlődésükhöz is elengedhetetlen. Az ugrálóvár  egy remek lehetőség, melynek egy gyermek sem tud ellenállni.

Kisebb  légváraink az 1-3 éves korosztály mozgásigényének megfelelően vannak kialakítva, melyek csúszdával és labdázási lehetőséggel biztonságos és élménydús játékot nyújt a kicsiknek.

 Közepes légváraink a 4-7 éves korosztály szórakoztatására kíváló. Ezek nagyobb csúszdával, mászófallal, kosárpalánkkal, célbadobási játékokkal, ügyességi elemekkel vannak kombinálva.

7évesnél nagyobb gyermekeknek vagy nagyobb csoportoknak, rendezvényeknek a legnagyobb légvárainkat tudjuk ajánlani.

 

Bármelyik korosztályról is legyen szó – egy légváras nap után az alvással biztos nem lesz gond! 🙂

 

 

 

 

 

SZÁLLÍTÁS

 

 

 

A gyöngyvászon anyagból készült, kisebb várak súlya kb. 15-40 kg, szállítása rendkivül egyszerű, egy személyautó csomagtartójában elfér, a helyszíni beüzemelése egyszerű és gyors. Ezeknél a típusú váraknál személyes átvétel is lehetséges telephelyünkön ( 5000, Szolnok,Rita út 1.) előre egyeztetett időpontban. Kérésre telepítésüket  Szolnokon belül ingyenesen végezzük.

 

A PVC anyagból készült légvárak súlya kb. 70 kg, szállításukhoz minimum egy üres kombi/ egyterű autó szükséges, de ezt előzetesen mindig jelezzük. Ezeket a típusú légvárakat minden esetben telepítjük, Szolnokon belül ingyenesen.

 

 

 

 

 

Használati útmutató – Töltsd le!

 

 

 

AZ UGRÁLÓVÁR FELÁLLÍTÁSA ÉS SZABÁLYOK:

 

 

 

 1. Nézze meg az ugrálóvár méretét. Tisztítsa meg az ugrálóvár tervezett helyét: ne legyenek alatta ágak, nagyobb kövek stb., ne lógjanak be a területre fák, bokrok ágai, ne legyen éles tárgy, szennyeződés a területen. A helyszín legyen sima és vízszintes, messze víztől és tűzveszélyes helytől.
 2. Számolja hozzá a területhez a légbefúvó csatlakozását, mely kb. 1.5 méter (ez a cső általában hátra vagy oldalra áll ki az ugrálóvárból) és terítse le az alátétfóliát.
 3. Hajtogassa szét az ugrálóvárat és keresse meg a légbefúvó csövet, melyen majd a levegő beáramlik az ugrálóvárba. Ne húzza az ugrálóvárat a földön, különös tekintettel durva, egyenetlen felületen.
 4. Rögzítse a csőhöz a kompresszort, úgy hogy tudja csatlakoztatni a 220V-hoz. Ha a légbefúvón a gomb „off” állásban van, csatlakoztassa a dugalját egy megfelelően földelt kimenetbe. A cső ne legyen megtörve vagy megcsavarodva, egyenesen csatlakozzon az ugrálóvárhoz. Kapcsolja fel a kompresszort, mely nagyon rövid időn belül (1-2 perc) felfújja az ugrálóvárat. A kompresszornak folyamatosan működnie kell, amíg az ugrálóvár használatban van.
 5. Győződjön meg róla, hogy az ugrálóvár nem érintkezik semmilyen tereptárggyal (ágak, épület, fal, kerti játékok, bútorok) és ahol rögzítőfüleket talál, ott rögzítse a játékot a rendelkezésre álló cövekekkel. Ugyanígy rögzítse a motort is. Amennyiben a talajba nem lehet a cövekeket leütni, akkor az ugrálóvárat kötéllel kell kikötni. A légvárat minden esetben KÖTELEZŐ RÖGZÍTENI!
 6. Nem megfelelő rögzítésből eredő felelősség kizárólag a bérlőt terheli.
 7. TILOS felállítani az ugrálóvárat SZÉLBEN ÉS ESŐBEN!
 8. Győződjön meg róla, hogy az ugrálóvár teljesen fel van fújva, mielőtt gyermekét beleengedi. A FOLYAMATOS SZÜLŐI FELÜGYELET a biztonságos üzemeltetés feltétele, így megkérjük a kedves bérlőket, hogy a gyermekeket sose hagyják magukra játék közben.
 9. Az esetleges bekövetkezett balesetekért, sérülésekért nem tudunk felelősséget vállalni.
 10. Az ugrálóvárat csak akkor szabad leengedni, ha már senki nincs benne. Több napos bérlés esetén a légvárat éjszakára le kell engedni és száraz, fedett helyen kell tárolni.

 

 

 

IDŐJÁRÁSBÓL ADÓDÓ FIGYELMEZTETÉSEK:

 

 

 

A légvárat még az eső eleredése előtt össze kell szedni és száraz, fedett helyen tárolni. A légvár használatát megelőzően szükséges figyelmet fordítani a várható időjárási feltételekre, körülményekre. Az ugrálóvár felállítására csak és kizárólag eső- és viharmentes időjárás esetén kerülhet sor. Az időjárás előrejelzés figyelmen kívül hagyásából eredően keletkezett károk (elázás, vizesedés) esetén vis major bekövetkezésére hivatkozni érvényesen nem lehet. Az ugrálóvár vizesedése az ugrálóvár puhulását eredményezi, annak végleges, helyrehozhatatlan használhatatlanságához vezet.

 

 

 

BIZTONSÁGI FIGYELMEZTETÉSEK

 

 

 

 1. Ugrálóváraink felállításához, rögzítéséhez és leeresztéséhez valamint az üzemeltetéséhez felnőtt segítsége és felügyelete szükséges.
 2. Gyermekét ne hagyja felügyelet nélkül játszani az ugrálóvárban.
 3. Ne használja az ugrálóvárat fej-, nyak- hát- vagy más izomsérült vagy rokkant személy, se terhes nő. ne tegyünk bele csecsemőt se olyan személyt, aki esés, ugrálás során sérülhet.
 4. Egyidejűleg korban és nagyságban hasonló gyermekek használják az ugrálót.
 5. Használat előtt vegyék le a cipőt, szemüveget, ékszereket. Semmilyen kemény vagy éles tárgyat ne vigyenek az ugrálóvárba. Étel, cukorka, rágó vagy ital ne legyen gyermeke szájában fulladásveszély miatt.
 6. A gyermekek zokniban és pamut ruhában használják a légvárat. Kérjük mellőzzék a farmert és a zipzárral rendelkező ruházatot.
 7. Ne engedjük a birkózást, lökdösődést az ugrálóvárban.
 8. Ne engedjük az ugrálást az oldalánál, szélénél, bejáratnál.
 9. Csúszdás ugrálóvárainknál a csúszófelület közelében ne engedjük az ugrálást. A csúszdán felefelé mászni tilos, balesetveszélyes. A csúszdán egyszerre egy gyermek tartózkodjon.
 10. Bérbeadó nem vállal felelősséget hatókörén kívül álló okok miatt bekövetkezett kárért, balesetért pl.: áramszünet, felelőtlen szülő, agresszív gyerek, légvárba bevitt veszélyes tárgy stb.

 

 

 

LEERESZTÉSI ÚTMUTATÓ

 

 1. Miután meggyőződött róla, hogy nincsen senki és semmilyen otthagyott tárgy az ugrálóvárban, kapcsolja ki a légbefúvót és húzza ki a vezetéket ahálózatból.
 2. Oldja le a csövet a légbefúvóról és húzza ki a cölöpöket a földből
 3. Várjon kb. 5 percig, míg az ugrálóvár magától leenged. Ekkor hajtsa ketté, majd még ketté kétszer, párhuzamosan az első hajtással. Szorosan tekerje fel az ugrálóvárat és helyezze a táskába. Hajtsa össze a fóliát.

 

 

 Köszönjük, hogy elolvasta  és rendeltetésszerűen használja az ugrálóvárat!